Creatieve visie, kwaliteit van leven

 

Ik weet uit ervaring dat de wereld van dementie en die van kunst en cultuur heel verschillend zijn. Doordat ik in beiden verkeer, ben ik ook overeenkomsten gaan zien. Dementie ontregelt het leven van de mantelzorger, het houdt een spiegel voor, het ontroert, zet alles op zijn kop. Kunst ontregelt, spiegelt en steekt de draak.

Beide processen raken mij in het hart. Met mijn bedrijf Annalin werk ik vanuit het hart en creëer ik ruimte voor mantelzorgers en kunstenaars.

2013
Coach en ervaringsdeskundige Hart voor dementie

 

Ik maak mijn ervaring met dementie productief en ontwikkel professionele coaching voor mantelzorgers met een dierbare met dementie. Ik maak dit werk onderdeel van mijn reeds bestaande bedrijf Annalin. Het eerste resultaat is de website www.hartvoordementie.nl 
Deze website geeft informatie over mij als coach en ervaringsdeskundige. Het geeft tevens mijn visie weer en vertelt welke mogelijkheden van begeleiding ik mantelzorgers te bieden heb.

Naast coaching voer ik ook samen met stemdocent Jeroen Gigengack de workshop “Intunen op dementie, in contact komen met behulp van de zangstem” uit.
In de workshop worden deelnemers uitgenodigd om met hun zangstem te werken. Zij ervaren hoe het is om elkaar via de zangstem te ontmoeten en wat de zangstem kan betekenen als verbindend instrument. De workshop heeft een versie voor de mantelzorger en versie voor professionals in de zorg die met demente mensen werken.

Lees meer:

 

2009-2012
Projectdeelnemer vanuit Annalin, aan de Europese projecten: Quality of Life, een Grundtvig Pilot project en Teatral, een Grundtvig Lerende Partnerschap.

 

Ik lever een bijdrage aan het Europese samenwerkingsproject Quality of Life dat ik in 2007 samen met partners in Europa ontwikkel als projectleider Europese projecten in dienst van de stichting Kunstenaars&CO. In dit project hebben kunstenaars creatieve leertrajecten ontwikkeld voor het omgaan met dementie.
Als partner vanuit Annalin, Cultuur en Innovatie neem ik deel aan het Europese Grundtvig Lerende partnerschap Teatral.
In het kader van beide projecten bezoek ik bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Europa en doe ik wat nodig en mogelijk is: inspireren, vertalen, coördineren, evaluatie, verslaggeving. Beide Europese samenwerkingsprojecten zijn met succesvol resultaat afgesloten.

Lees meer:

 


Anne van otterloo